Regalar animals per Reis

Tenir un animal al nostre costat és una decisió que cal reflexionar i avaluar meditadament, ja que els animals no són una joguina i requereixen responsabilitats.

En aquestes èpoques nadalenques, les persones busquem sorprendre’ns les unes a les altres mitjançant els regals de Nadal o de Reis Mags. Qui no ha somiat mai en obrir un regal de Nadal i trobar-se un cadell de gos, o un petit gatet o fins i tot una peixera amb dos peixets de colors? Durant aquestes èpoques el nouvingut podrà gaudir de totes les atencions i companyia per part de tota la família. Una mascota pot alegrar una casa més del que podem imaginar, encara més si en ella viuen nens petits, però no pot ser una decisió presa a la lleugera. S’ha d’evitar de totes totes la compra compulsiva en aquests casos, ja que un animal no és un objecte i requereix una reflexió i acceptació prèvia de les responsabilitats que comporta en el nostre entorn familiar. Cal tenir present doncs, si podem compaginar l’activitat laboral, el temps que passem a casa, el nostre oci, la vivenda en la qual vivim, el cost del seu manteniment, l’edat, el caràcter del propietari, en definitiva tot allò que l’animal necessita. Per tal d’evitar la compra compulsiva en animals, recomanem informar-se correctament i àmpliament sobre l’animal en qüestió que es vol adquirir, els centres especialitzats estan a la vostra disposició per resoldre qualsevol dubte que us pugui sorgir. Des dels centres veterinaris especialitzats també recordem que us podeu adreçar a les protectores d’animals de la zona amb les que podeu col·laborar apadrinant o adoptant un cadellet. L’emoció que sent un nen quan rep un cadell, dues tortuguetes o un ocellet és indescriptible, ja que els petits entenen la seva mascota com un nou company d’aventures. Des dels centres especialitzats recordem que els adults són els que tenen que inculcar els valors que una mascota no és una joguina, i han de ser els primers en conscienciar als més petits que no és un capritx, sinó que és un compromís que exigeix esforç i dedicació. Ara bé, la condició indispensable per rebre un regal és haver-se portat bé.

regalar animals per reis

Participa a l’enquesta: Adoptar, apadrinar o comprar un animal?

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s