Arriba la calor

L’estiu és l’època de l’any amb la qual les nostres mascotes pateixen més riscos de patir malalties, ara és l’hora d’estar alerta per a prevenir aquests problemes. La calor és un dels pitjors enemics de les nostres estimades mascotes, els pot ocasionar directament danys greus, com per exemple cops de calor i deshidratació e indirectament els pot produir baixades de defenses que són utilitzades per paràsits i microorganismes vírics i bacterians. Aquests perills ocasionen que aflorin malalties que els poden debilitar i que pugui arribar a ser en algunes ocasions causa directa de malalties greus.

La calor és un dels pitjors enemics de les nostres mascotes

La calor és un dels pitjors enemics de les nostres mascotes

La processionària del pi

Una urgència veterinària!

Els gossos entren en contacte amb l’eruga en els seus passejos pel bosc, la majoria de les vegades, per la seva curiositat, oloren, llepen o fins i tot se la mengen. Els problemes més característics d’aquesta intoxicació són la sialorrea, saliva excessiva, prurit facial, angioedema, estat d’inquietud, inflamació de la cara, conjuntivitis, ulceres a la còrnia, vòmits, etc. Pot produir necrosis de la mucosa bucal i llengua, situació molt greu, arribant l’animal a perdre una part de la mateixa, fins i tot podria produir un seriós problema per l’impediment a ingerir aigua. En altres ocasions es produeix un quadre mèdic d’asfíxia i en certs animals un xoc anafilàctic, de conseqüències imprevisibles. És una urgència veterinària, cal posar-nos en contacte per rebre instruccions del nostre veterinari. El tractament es basarà, en funció del dany ocasionat, en l’administració de corticoides, antihistamínics i antibiòtics.

La processionària del Pi

La processionària del Pi

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s