Passos imprescindibles que haurem de seguir:
1. Cal deslletar-lo quan tingui un mes i mig, com més temps mami millor, els nutrients de la llet materna són insubstituïbles.
2. Al mes de vida cal introduir un pinso de primera edat, com per exemple Baby Dog de Virbac, així anirà acostumant-se a l’alimentació solida, a partir d’aquest moment, cal que el cadell disposi d’aigua fresca a la seva disposició.
Pinso Baby Dog, el trobaràs a l’Hospital Veterinari de l’Ebre
3. Al mes i mig el portarem al veterinari i li farem la primera revisió, constants vitals, pèl, dents, orelles i estat general, l’haurem de desparasitar, la dosi s’ha d’ajustar al pes del cadell.
4. Un cop passada aquesta revisió, el veterinari omplirà la cartilla sanitària, després afegirem tota la informació al programa QVET (Bioquímiques, Citologies, Coagulació, Coprologies, Exploracions, Hematologies, Histologies, Immunologies, Microbiologies, Proteïnogrames i Anàlisi d’Orina) serà el seu historial, allí es plasmarà tot el que calgui referent al cadell.
5. Al tercer mes de vida, és obligatori instal·lar el xip identificatiu i censar-lo a l’Ajuntament.
6. No ens podem oblidar de les desparasitacions externes, puces, paparres i el mosquit transmissor de la leishmània, a l’Hospital Veterinari de l’Ebre us aconsellarem la millor opció per a la teva mascota.
7. Pla vacunal:
Entre mes i mig i sis mesos:
Primera vacuna de parvovirosis i moquillo, anomenada Puppy, al cap de quinze dies, cal repetir la dosi.
Al cap d’un mes cal administrar la vacuna polivalent: Moquillo, Parvovirosis, Hepatitis, Leptospirosis i Parainfluenza.
La següent vacuna és l’antiràbica, que s’administra entre els quatre i sis mesos d’edat.
Entre sis i set mesos:
Cal vacunar-lo de la leishmaniosi, el veterinari ens farà l’analítica, així ens assegurem que no té la malaltia.
Una vegada administrades totes les dosis pertinents, el gos queda protegit durant un any, transcorregut el qual s’aplica una vacuna polivalent i de la ràbia a efectes de recordatori.
Si detectem que després de la vacunació del nostre cadell pateix algun efecte secundari, cal anar al veterinari per diagnosticar-ho i ens recomanarà les pautes a seguir per millorar l’acceptació del pla vacunal.
Segueix tots aquests consells i tindràs uns cadells tan feliços com aquests
You must be logged in to post a comment.