Cop de calor – Xoc tèrmic

El cop de calor en gossos es considera una emergència veterinària greu

El cop de calor en gossos es considera una emergència veterinària greu

Sobretot a l’estiu quan la temperatura ambiental és molt elevada, també pot tenir un cop de calor en situacions de confinament i d’estres, si deixem al nostre gos dins d’un cotxe amb les finestres tancades o quan el nostre gos no té accés a aigua neta i fresca.

NO deixem al nostre GOS dins d'un COTXE amb les FINESTRES TANCADES


La temperatura corporal del gos se situa entre els 38 °C i els 39 °C, superat aquest rang, per sobre dels 41 °C ens trobaríem davant d’una emergència veterinària.

L’única forma efectiva de prendre la temperatura a un gos és mitjançant un termòmetre via rectal.

És important distingir entre el cop de calor (hipertèrmia NO pirogènica) de la febre (hipertèrmia pirogènica), encara que en totes dues ocasions la temperatura corporal del teu gos augmenta, les causes i la intervenció veterinària seran molt diferents, la febre podria ser provocada per alguna malaltia.

Qualsevol gos pot experimentar un cop de calor a l’estiu davant l’exercici intens, la falta d’hidratació, la calor excessiva i durant els passejos a les hores més caloroses del dia, tot això pot afavorir l’aparició d’un cop de calor.

En només SIS MINUTS pots perdre al teu gos per culpa d'un cop de calor

Signes del cop de calor en gossos:

Respiració accelerada, Panteixos (jadeos) constants, temperatura rectal elevada, ritme cardíac elevat, descoordinació, afebliment, salivació abundant, marejos, pèrdua del coneixement, xoc, incapacitat per a moure’s.

Com actuar davant un cop de calor en gossos?

Traslladem al gos a un lloc fresc, lluny del sol, podem fins i tot col·locar un ventilador a baixa potència per a refrescar-lo de manera gradual.

Podem col·locar un ventilador a baixa potència per a refrescar el nostre gos de manera gradual.


Aplicarem draps d’aigua fresca (no gelada) en ventre, cap, coll, potes i pit, en cap cas s’ha de tapar a l’animal o banyar-lo.

Humitejarem la seva boca amb un esprai regularment.

Símptomes del cop de calor o xoc tèrmic

Factors de risc per al cop de calor en gossos

Síndrome del gos braquicèfal:

L’anatomia d’algunes races com el Buldog anglès, Buldog francès, Bóxer, Carlino, Chow chow, Boston Terrier, Boxer, Shih tzu, Pekines, Lhasa Apso, Grifón de Bruselas y el Chin japonés, Shar Pei… són races amb una característica comuna, el musell camús “hocico chato”.

Síndrome del gos braquicèfal: L'anatomia d'algunes races com el  Buldog anglès, Buldog francès, Bóxer, Carlino, el Shar Pei... són races amb una característica comuna, el musell camús "hocico chato"

Això els fa susceptibles a malalties respiratòries que causen dificultat per a respirar, obstrucció de les vies respiratòries i fins i tot pot provocar un col·lapse.

L’edat del gos, els cadells i els gossos més vells són propensos a sofrir un cop de calor.

El sobrepès i algunes malalties, com les cardíaques, respiratòries o del sistema nerviós disminueixen la capacitat de l’organisme dels gossos per a perdre l’excés de calor.

CLÍNICA VETERINÀRIA DE L’EBRE – ENRIC BLADÉ

A la Clínica Veterinària de l’Ebre estem aplicant els últims avanços tècnics en diagnòstic i tractaments, per aconseguir els millors resultats en la cura dels nostres estimats animals.

SERVEIS

Clínica Veterinària
Perruqueria
Venda de productes
Servei proper, personalitzat i a domicili

CONTACTE

Urgències: 607 07 15 22 ( Veterinari: Enric Bladé )

Mòbil Whatsapp: 656 50 35 77 (consultes i cita prèvia)

Telèfon Fix: 977 40 16 57

Adreça: Avinguda Comarques Catalanes 84, davant de l’Institut Julio Antonio de Móra d’Ebre

Adreça Electrònicacontacte@veterinariebre.com

Xarxes Socials

https://instagram.com/veterinariebre

https://facebook.com/veterinariebre

https://mobile.twitter.com/VeterinariEbre

Web

Informació i formació per als nostres clients, amics i col·laboradors:

https://veterinariebre.com

Deixa un comentari