Dia Internacional del Gat

El Dia Internacional del Gat se celebra cada any el 8 d’agost i el seu propòsit és crear consciència sobre els gats i aprendre maneres d’ajudar-los i protegir-los.

S’estima que la població mundial de gats ascendeix a 600 milions, amb gairebé 4 milions de gats vivint en les llars espanyoles, segons l’ANFAAC (Associació Nacional de Fabricants d’Aliments per a Animals de Companyia).

Sabem que poden ser molt independents, que no els agraden els canvis i hem après a llegir el seu llenguatge corporal, per la qual cosa fem tot el possible per a mantenir-los feliços i assegurar-nos que les nostres llars i rutines s’adaptin el màxim possible a les seves necessitats.

Cal aprendre a llegir el seu llenguatge corporal per saber que ens està demanant el gat

Perquè els gats estiguin sans i ben cuidats, cal desparasitar-los internament i externament, també cal portar-los al veterinari, com a mínim un cop a l’any per fer una revisió, si volem evitar tenir gatets, el millor és esterilitzar-los, això redueix que pateixin càncer testicular o d’ovaris, les femelles esterilitzades abans del primer cel tenen menys possibilitats de tenir càncer de mama.

Cal desparasitar-los internament i externament per evitar malalties

Dades, Curiositats i Malalties dels gats

Els gats fan més de 100 sons diferents i poden modificar el seu miol per a manipular-te, poden imitar el plor d’un bebè humà quan necessiten menjar.

Els gats domèstics maulen molt més que els gats salvatges, perquè és una de les seves maneres de cridar l’atenció.

Els gats tenen 230 ossos a comparació dels humans que només tenim 206.

Està demostrat que les persones que tenen gats viuen més anys, tenen menys estrès, i tenen menys atacs al cor.

La seva fantàstica visió nocturna es deu a la forma el·líptica de la seva pupil·la que pot obrir-se molt més que la dels éssers humans quan existeix poca llum.

Trenta-dos músculs individuals en l’orella li permeten sentir direccionalment, pot moure cada orella independentment de l’altra, gràcies a aquesta capacitat, pot moure el seu cos en una direcció i apuntar les seves orelles en una altra, giren les orelles independentment per a precisar l’origen del  so  efectuat a gairebé un metre, amb un marge d’error de 7,5 cm.

Són capaços de caminar minuciosament, tots els felins col·loquen la seva pota posterior gairebé directament sobre la petjada de la seva pota davantera corresponent, minimitzant el soroll i el rastre visible.

Això també proporciona la sensació de terreny ferm per a les seves potes posteriors mentre caminen a través del terreny, les potes davanteres tenen cinc dits, les posteriors només quatre.

La seva temperatura corporal ronda entre els 38 i 39 °C, es considera que té febre si la seva temperatura és superior als 39,5 °C, o baixa si és menor als 37,5 °C (hipotèrmia).

Les boles de pèl consisteixen en l’acumulació de pèl mort barrejat amb secrecions que es formen en l’estómac del gat i ocasionen vòmits o regurgitacions. Si no poden ser eliminades pel vòmit, es fan cada vegada més compactes i de major grandària, provocant una obstrucció intestinal que necessita cirurgia.

L’alta incidència de limfomes en el gat està en gran part facilitada per la infecció pel virus de la leucèmia felina i el virus de la immunodeficiència felina, que són virus oncogènics.

Les manifestacions dels limfomes són molt variades, però sovint es produeixen limfomes d’estómac o intestí que provoquen nàusees, vòmits i perduda de pes progressiva en l’animal.

El diagnòstic precoç del càncer és molt important per a aconseguir la curació, per la qual cosa si s’observa una inflor en la mama o una lesió en la pell s’ha d’acudir sense demora al veterinari.

10 propostes per millorar la tinència responsable dels gats

Els gats a la història de la humanitat

Els antics egipcis s’afaitaven les celles en senyal de duel quan els seus gats morien.

El salt més llarg d’un gat va ser el de Waffle, també conegut com el gat guerrer, que va saltar 213,36 cm l’any 2018.

La primera notícia del gat mascota més antic que es coneix prové d’una tomba de fa 9 500 anys descoberta a Xipre.

El gat més vell que es coneix va ser Crème Puff, que va viure durant trenta-vuit anys i tres dies.

Un altre gat, Baby, es va acostar molt: va viure fins als trenta-vuit anys.

El llibre de Rècords Mundials Guinness 2014 va reconèixer oficialment a “Coronel Miau” com el gat amb el pèl més llarg del món: mesura 22,87 centímetres. L’increïble felí viu a Washington, els Estats Units, té dos anys, i és un encreuament de les races himalaià i persa.

CLÍNICA VETERINÀRIA DE L’EBRE – ENRIC BLADÉ

A la Clínica Veterinària de l’Ebre estem aplicant els últims avanços tècnics en diagnòstic i tractaments, per aconseguir els millors resultats en la cura dels nostres estimats animals.

SERVEIS

Clínica Veterinària
Perruqueria
Venda de productes
Servei proper, personalitzat i a domicili

CONTACTE

Urgències: 607 07 15 22 ( Veterinari: Enric Bladé )

Mòbil Whatsapp: 656 50 35 77 (consultes i cita prèvia)

Telèfon Fix: 977 40 16 57

Adreça: Avinguda Comarques Catalanes 84, davant de l’Institut Julio Antonio de Móra d’Ebre

Adreça Electrònicacontacte@veterinariebre.com

Xarxes Socials

https://instagram.com/veterinariebre

https://facebook.com/veterinariebre

https://mobile.twitter.com/veterinariebre

Web

Informació i formació per als nostres clients, amics i col·laboradors:

https://veterinariebre.com

Comparteix:

Deixa un comentari